Kategoria: ZDROWE ODŻYWIANIE

Najlepszy CHLEBEK BANANOWY, który zawsze się udaje!

    12. 11. 2018

Najlepszy Chlebek Bananowy który zawsze się udaje  (3)

Chlebek bananowy to zdecydowanie mój ulubiony wypiek i jestem pewna, że nie znudzi mi się nigdy! Przez ostatnie kilka tygodni konstruowałam różne warianty przepisu, by znaleźć ten najlepszy. Taki, który zawsze wychodzi. I wiecie co? Udało mi się to, a efektami chcę się podzielić z Wami! Obiecuję, że nawet jeśli nie piekliście wcześniej dosłownie niczego, …

Czytaj dalej

brak komentarzy.

Festiwal Kawy w Katowicach 2018 – 8-9 września (FOTORELACJA!)

    07. 10. 2018

31946087_847928812059394_829563699042713600_o

Na początku września (8-9 tj. sobota, niedziela) w Katowicach odbył się Festiwal Kawy w przestrzeni targowej Galerii Szyb Wilson położonej na Janowie. Na imprezie zawitały firmy zajmującej się dystrybucją herbaty, kawy, producenci napojów, syropów, a także sprzętu do wyposażeń kawiarni, palarni i herbaciarni. Podczas eventu odwiedzający mieli możliwość wypróbowania aromatycznych kaw (dosłownie!) z całego świata …

Czytaj dalej

komentarze: 2

Najlepsze fit batoniki z wafli ryżowych (tylko 4 składniki) !

    15. 03. 2018

Fit Batoniki

Znacie to uczucie, kiedy macie ochotę na coś słodkiego i nie macie pomysłu co zjeść? W takiej sytuacji z pewnością przyda się Wam przepis na szybkie w wykonaniu i za każdym razem tak samo pyszne fit batoniki z wafli ryżowych. Do ich przygotowania w wersji podstawowej wystarczy zaledwie 4 składniki, a samo zrobienie ich zajmie mniej niż 10 …

Czytaj dalej

komentarze: 15

Fit naleśniki, które zawsze wychodzą! Bez glutenu, bez laktozy, bez cukru.

    13. 01. 2018

jessica-castro-350571

Sobotnie, zimowe, pochmurne poranki nie wpływają zbyt dobrze na moją kreatywność w kuchni. Zwykle nie mam problemu z wymyśleniem „czegoś z niczego”, ale pogoda ostatnio zachęca mnie raczej do spędzenia długich godzin pod kocem, z laptopem na kolanach i kubkiem gorącej herbaty w dłoni – zamiast eksperymentowania w kuchni. W takich chwilach wracam do przepisów, …

Czytaj dalej

komentarze: 6

A to feler… westchnął seler – czyli dlaczego warto go jeść! Cz. II

    21. 08. 2016

celery-1521976_1920

Seler jest rośliną stosunkowo starą – historia pokazuje, że po raz pierwszy znaleziono je jeszcze przed naszą erą, około 1320 roku – w grobowcu faraona Tutanchamona. W starożytnej Grecji liście tego warzywa były używane do tworzenia girland na uroczystości pogrzebowe za zmarłych oraz jako wieńce i korony ofiarowane zwycięzcom bitew. W przeszłości seler jako roślina jadalna …

Czytaj dalej

komentarze: 14