Kategoria: KUCHNIA

Domowa nutella z awokado, banana, kakao i miodu!

    14. 12. 2015

Domowa nutella 4

Dziś szybki przepis na mój ostatnio ulubiony słodki dodatek do kanapek, grzanek, suchych ciastek, naleśników i wszystkich innych placuszków, które po posmarowaniu można zejść na słodko – domowa nutella. W wersji podstawowej składa się jedynie z trzech prostych składników: prawdziwego kakao, banana oraz awokado. Ja finalnie dodałam także nieco miodu, ponieważ słoiczek został podzielony między łasuchów, …

Czytaj dalej

komentarze: 21

Piątkowe DIY: Ekspresowa owsianka z lodówki bez gotowania.

    04. 12. 2015

Bowl that had been filled with some delicious looking oatmeal

Często bywa tak, że rano nie mamy czasu na przygotowywanie śniadania, a jak wiadomo lepsze jakiekolwiek – niż żadne! Ta owsianka nie będzie od Ciebie wymagać żadnych kucharskich umiejętności, a jest o tyle wygodna, że możesz przygotować ją wieczór wcześniej i umieścić w słoiku w lodówce. Taką porcję na zimno można zjeść rano przed wyjściem, …

Czytaj dalej

komentarze: 14

8 pomysłów na wykorzystanie awokado, których nie znaliście!

    29. 11. 2015

avocado_spread_513278

Awokado jest jednym z niewielu produktów, co do którego pozytywnych właściwości odżywczych wszyscy dietetycy są zgodni. Owoc ten zawiera w swoim składzie ponad 20 witamin, minerałów i innych przydatnych dla organizmu składników. Najbardziej znane jako bogate źródło tłuszczów jednonienasyconych, idealnych w zapobieganiu chorobom serca i układu krwionośnego. Przygotowałam zestawienie pomysłów, na wykorzystanie awokado, których najprawdopodobniej …

Czytaj dalej

komentarze: 18

Jakie smoothie przed treningiem? Koktajle z efektem „glow”!

    26. 11. 2015

morning-breakfast-orange-juice

Oto pięć świetnych smoothie, które zwiększą Twoją energię podczas treningu oraz odżywią skórę dzięki całej masie przeciwutleniaczy i składników odżywczych – emanuj zdrowym „glow” także po wyczerpujących ćwiczeniach. Będą się one wspaniale sprawdzać, jako posiłek przedtreningowy! Każdy z nich to zbilansowana mieszanka składników odżywczych – dodatkowo możecie posypać je dodatkami, takimi jak jagody goji, morwy czy naturalne kakao. Warto wypić je …

Czytaj dalej

komentarze: 12

Zdrowe, ekspresowe przekąski z jabłka w nowej odsłonie.

    25. 11. 2015

coffee-smartphone-working-technology

Czy lekarze mają rację mówiąc, że jedno jabłko dziennie faktycznie może uchronić nas od chorób? Z pewnością możemy powiedzieć, że przyczyniają się do wzbogacania naszej diety w cenne polifenole i błonnik pokarmowy. Kluczową substancją czynną pochodzenia roślinnego (phytonutrient) w jabłkach jest kwercetyna, zawarta w skórce, stosowana w preparatach na alergię (wykazuje działanie przeciwalergiczne i przeciwzapalne, hamuje …

Czytaj dalej

komentarze: 18